Daniel Kops gaat stoppen

Ook tegen Delta Sports bleek hij weer het goudhaantje van SV Geinoord. Met zijn twintigste treffer van het seizoen legde de topscorer de basis voor een solide 0-2-zege op Sportpark De Kruisboog in Houten. En die winst kan de opmaat zijn voor een mogelijke periodetitel waarvan de laatste reeks afgelopen zaterdag begon.

Vorige week na het gewonnen duel tegen IJFC werd al duidelijk dat Kops (35) aan zijn laatste seizoen bezig is in de hoofdmacht van SV Geinoord. De topscorer vindt het welletjes en gaat het vizier richten op andere zaken., zoals zijn gezin met twee jonge kinderen. Mogelijk gaat hij afbouwen in een lager team.

Behalve een periodetitel staat er nog meer op het spel voor Kops. Hij heeft een weddenschap lopen met clubman Remko ten Koppel dat hij een grote fles Bacardi tegemoet mag zien bij het bereiken van de grens van 25 treffers. Zaterdag in Houten kreeg Daniel al een miniflesje van Remko, letterlijk als voorproefje op zijn naderende record.

In zijn acht voorgaande seizoenen bij FC Breukelen ging Kops al eens op jacht naar de honderd treffers, zover is hij mogelijk al in ‘zijn’ historie vanaf de jeugd van SV Geinoord. De club waar hij zijn loopbaan begon en nu de sportieve kring gaat rond maken. Mogelijk met een periodetitel en een fles Bacardi als passende afsluiting.

Daniel Kops juicht in Houten wanneer hij tegen Delta Sports zijn twintigste treffer heeft aangetekend (foto-Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk